Spoedpost Huisartsenzorg

De Spoedpost Huisartsenzorg Deventer verzorgt spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren. De Spoedpost Huisartsenzorg is voor klachten die niet kunnen wachten tot het spreekuur van uw eigen huisarts.

Voordat u belt, bepaal binnen 1 minuut of u naar de dokter moet.

Het is vervelend als u of uw kind klachten heeft. Maar het is niet altijd nodig om de Spoedpost Huisartsenzorg te bellen.

Beantwoord eerst de vragen. U krijgt dan direct advies.    

Kan je wachten tot de huisarts open is?

Deze vraag staat centraal in de landelijke campagne die de huisartsenspoedposten samen zijn gestart.

Met deze campagne geven wij uitleg waar de huisartsenspoedpost voor bedoeld is en hoe deze werkt. Voordat je contact opneemt vragen wij je eerst op onze website te checken of dit nodig is. Ook kun je kijken op Moetiknaardedokter.nl of Thuisarts.nl

Check hier of je contact moet opnemen met de Spoedpost.

Meer weten over de landelijke campagne? Kijk dan op huisartsenspoedposten.nl

Patiënten enquête

Wij willen graag weten hoe u het contact met de Spoedpost Huisartsenzorg Deventer vond.

Deel daarom uw ervaring met ons, zodat wij onze zorg kunnen verbeteren.

Invullen duurt ongeveer 5 minuten en is anoniem. Scan de QR-code of klik op onderstaande link en vul de vragenlijst in.

https://www.survio.com/survey/q/M3D8L1E9J4G6G1M0S

Hooikoorts?

Het is fijn dat alles in de natuur lekker in bloei staat, maar wanneer je last hebt van hooikoorts kan dat erg vervelend zijn. Maar dit is niet een reden om de Spoedpost te bellen.

Kijk op https://www.thuisarts.nl/hooikoorts. Hier krijg je uitgebreid advies en lees je waar je op moet letten. Zo houden we de Spoedpost samen bereikbaar voor spoed! Spoed? Alleen als ’t moet!

Podcast: Hoe werkt een huisartsenpost?

In de weekenden en avonden kun je met ziekte en letsel terecht bij de huisartsenpost (hap). Hoe werkt het daar eigenlijk? Waarom krijg je nooit direct een huisarts aan de telefoon? En als je dan een afspraak hebt, hoezo wordt iemand die later binnenkomt in de wachtkamer dan eerder geholpen?

Luister deze aflevering van De Vragendokter voor alle antwoorden én meer!


Podcast: Is het een noodgeval?

Is het een noodgeval? Weten wanneer je de spoedpost moet bellen of wanneer je kunt wachten tot je eigen huisarts er weer is. Jojanneke Kant (huisarts en kaderarts Spoedzorg) legt het uit in deze aflevering.

Klik hier om de podcast te beluisteren.


Zorgverleners in de ambulancezorg, bij de spoedeisende hulp en huisartsenspoedposten staan ook tijdens de jaarwisseling klaar voor iedereen die (acute) zorg nodig heeft. In deze video geven zij u praktische tips die de zorgverlening beter maken.

Fijn voor de patiënt en fijn voor onze zorgverleners!

Helpt u ons beter helpen? Hartelijk dank!

Wij wensen u alvast een fijn, gezond en veilig nieuwjaar toe!

Podcast Blaasontsteking

Wat zijn de symptomen van een blaasontsteking? Zijn die bij iedereen hetzelfde? En als een huisarts gewoon direct antibiotica voorschrijft, ben je er dan zo vanaf?

Jojanneke Kant (huisarts en kaderarts Spoedzorg) van @devragendokter rekent in deze podcast af met de feiten en fabels, zoals bijvoorbeeld de (on)zin van cranberrypillen.

Klik hier om de podcast te beluisteren.


Podcast Koorts bij kinderen

In de podcast van @devragendokter van Jojanneke Kant (huisarts en kaderarts Spoedzorg) wordt het onderwerp koorts bij kinderen besproken. U krijgt antwoord op vragen zoals: Wat is koorts? Wat kunt u zelf doen als uw kind ziek is? Wel of geen paracetamol? En moet u wel of niet de dokter bellen?

Hopelijk krijgt u voldoende tips om goed te handelen als uw kind koorts heeft. En wanneer u twijfelt is het advies om wel even contact op te nemen met uw huisarts.

Klik hier om de podcast te beluisteren.


Kinderen kunnen regelmatig koorts hebben met soms ook andere vervelende klachten. Meestal gaat koorts vanzelf over, maar kunt u als ouder toch wel ongerust zijn. Het is vaak niet nodig om de Spoedpost Huisartsenzorg te bellen. In het boekje “Mijn kind heeft koorts” vindt u informatie en tips over wat te doen wanneer uw kind koorts heeft. Wilt u meer informatie over koorts bij kinderen, kijk dan ook eens op Thuisarts.nl

Oproep: Bel alleen als er echt spoed is!

Neem alleen contact op met de Spoedpost Huisartsen, als er echt sprake van een spoedgeval. Dat is de dringende oproep van de huisartsen in de regio. Zij doen deze oproep omdat de druk op de Spoedpost Huisartsen in Deventer enorm hoog is. De telefoon staat roodgloeiend doordat veel patiënten bellen met vragen die kunnen wachten tot het spreekuur van de eigen huisarts de volgende dag. De Spoedpost Huisartsenzorg is juist bedoeld voor acute medische zorg in de avonden, weekenden en nachten en niet voor medische hulp die kan wachten. Lees verder …..

Veel voorkomende klachten

Op de website Thuisarts.nl vindt u betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid. Deze website is gemaakt door artsen. Op Thuisarts.nl kunt u lezen wanneer u de Spoedpost Huisartsenzorg moet bellen.

Insectenbeet

Ik ben geprikt. Wat moet ik doen?

Ziek kind

Mijn kind is ziek, wat kan ik doen?

Verzwikte enkel

Mijn enkel is verzwikt, wat kan ik doen?

Blaasontsteking

Ik denk dat ik een blaasontsteking heb wat kan ik doen?

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl. Deze website geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten. Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Apotheek.nl

Zoekt u specifieke informatie over medicijnen?

Voor informatie over medicijnen verwijzen wij u graag naar de website Apotheek.nl. Hier vindt u betrouwbare en onafhankelijke informatie over medicijnen. Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent.