Hoe werkt de Spoedpost?

De Spoedpost Huisartsenzorg is de huisartsenpost voor de regio Deventer. De Spoedpost Huisartsenzorg is er voor medische hulp die niet kan wachten tot uw eigen huisarts weer bereikbaar is. De Spoedpost Huisartsenzorg werkt op afspraak, u moet dus altijd eerst bellen. In een levensbedreigende situatie belt u 112.

Is bellen echt nodig?

Het is vervelend als u zich niet goed voelt of als uw kind ziek is. Maar vaak is het niet nodig daarvoor de huisarts te bellen. Kijk hier of bellen echt nodig is.

Houd de volgende gegevens bij de hand:

BSN nummer, verzekeringsgegevens, de naam van uw huisarts, eventuele medicatie en een geldig legitimatiebewijs. Belt u voor iemand anders, zorg dan dat deze persoon bij u in de buurt is en houd de gegevens bij de hand.

Meekijken

Bij het beoordelen van sommige klachten kunnen we gebruik maken van digitale hulpmiddelen. De triagist kan vragen of de huisarts of triagist mee mag kijken via uw telefoon. Bijvoorbeeld bij een vlekjes of wondje. Soms kan hiermee een bezoek aan de Spoedpost Huisartsenzorg voorkomen worden en krijgt u direct advies.

Ons werkgebied

Wij verzorgen spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren in de regio: Bathmen, Broekland, Colmschate, Deventer, Diepenveen, Epse, Gorssel, Haarle, Heeten, Holten, Laren, Luttenberg, Mariënheem, Markelo, Nieuw Heeten, Olst, Raalte, Schalkhaar, Terwolde, Twello, Wesepe en Wilp. Wanneer u in ons werkgebied woont of verblijft, kunt u in geval van spoed bij ons terecht.

Wie werken er op de Spoedpost?

Huisarts

Er werken meerdere huisartsen op de Spoedpost Huisartsenzorg. Ook uw eigen huisarts doet er dienst. U kunt echter niet vragen door uw eigen huisarts geholpen te worden.

Physician Assistant

Op de Spoedpost Huisartsenzorg werken ook physician assistants (PA). Een PA heeft dezelfde verantwoordelijkheden en bevoegdheden als een huisarts. Mogelijk wordt u door een PA gezien.

Triagist

Als u de Spoedpost Huisartsenzorg belt, krijgt u een triagist aan de telefoon. Deze is speciaal opgeleid om de urgentie te beoordelen en bepaalt voor de patiënt de juiste zorgverlener op het juiste moment.