Wie werken er op de Spoedpost?

Op de Spoedpost Huisartsenzorg werken huisartsen, physician assistants en triagisten. Samen zorgen zij ervoor dat vragen voor de huisarts, die niet kunnen wachten tot de volgende dag, beantwoord worden.

De Spoedpost Huisartsenzorg werkt samen met de Spoedeisende Hulp van het Deventer Ziekenhuis.

Vacatures

De Spoedpost Huisartsenzorg is onderdeel van de Huisartsen Coöperatie Deventer e.o. (HCDO). Ook huisartsen die zijn aangesloten bij de HCDO hebben regelmatig vacatures. Klik hier voor het actuele vacature overzicht van Huisartsen Coöperatie Deventer en Omstreken.

Waarnemers

Op de Spoedpost Huisartsenzorg in Deventer worden de diensten tijdens de avond-, nacht- en weekenduren gedaan door praktijk houdende huisartsen die deelnemer zijn van de Spoedpost Huisartsenzorg. De huisarts kan deze diensten tegen betaling laten verrichten door een waarnemend huisarts.

Wij vinden het belangrijk dat huisartsen betrokken zijn bij de organisatie. Wanneer u als waarnemer diensten doet op de Spoedpost in Deventer, kunt u lid worden van de HCDO. Het is echter geen voorwaarde om diensten te doen op de Spoedpost.

Triagisten

Op de Spoedpost Huisartsenzorg werken triagisten. Als u de Spoedpost Huisartsenzorg belt, krijgt u een triagist aan de telefoon. Deze triagist is speciaal opgeleid om de urgentie te beoordelen en bepaalt voor de patiënt de juiste zorgverlener op het juiste moment. De triagist werkt nauw samen met de huisarts.

Iemand met een opleiding of baan als verpleegkundige, doktersassistent, of een afgeronde MBO opleiding in de zorg, kan worden opgeleid tot triagist. Het werk is in de avonden, nachten, weekenden en feestdagen.

 Klik hier voor de vacature van triagist.

Physician Assistants

Een Physician Assistant (PA) is opgeleid om net als een huisarts patiënten te behandelen. De PA heeft dezelfde verantwoordelijkheden en bevoegdheden als een huisarts.

De Spoedpost Huisartsenzorg biedt samen met huisartspraktijken regelmatig opleidingsplaatsen aan voor PA. Een mooie combinatie van werken in de huisartsenpraktijk en op de Spoedpost Huisartsenzorg.